Volledig scherm
Vanaf 1 februari is alleen de nachtapotheek in Vlissingen nog open; Terneuzen en Goes sluiten. © Thinkstock

Zeeuws-Vlaamse gemeenten moeten sluiting nachtapotheek Terneuzen samen aanvechten, vindt PvdA Hulst

HULST - Het is ronduit onacceptabel dat de nachtapotheek in Terneuzen sluit en dat  mensen die ‘s nachts medicijnen nodig hebben, mogelijk gedwongen worden naar Vlissingen te rijden. Dat schrijft de PvdA in Hulst aan het college van burgemeester en wethouders.

Deze week werd bekend dat de nachtapotheken in Terneuzen en Goes per 1 februari sluiten. Alleen Vlissingen blijft open. Een bezorgdienst wordt ingesteld om medicijnen tussen 23.00 en 8.00 uur aan huis te brengen, maar volgens de PvdA Hulst ‘zal het bezorgen zeker niet voor iedereen gaan gelden’. Mensen zouden zo worden gedwongen om midden in de nacht op en neer naar Vlissingen te rijden. ‘Dat is een onmogelijke opgave', aldus raadsleden Joris Weemaes en Bennie Saman, ‘want veelal gaat het om crisissituaties’.

Weemaes en Saman roepen het Hulster college van B en W op met Sluis en Terneuzen het besluit van zorgaanbieders, apothekers en ziektekostenverzekeraar CZ aan te vechten. De kosten mogen niet leidend zijn, stellen zij, de inhoud van de zorg moet voorop staan.

De Terneuzense wethouder Sonja Suij liet dinsdagavond in de raadscommissie samenleving alvast weten overleg te willen over de beslissing en welke risico's die met zich meebrengt. Zij was verrast door het besluit, reageerde zij op raadsleden van TOP/Gemeentebelangen, D66, CDA en 50Plus. Jos van Ginneken (CDA) stelde voor bij het ZorgSaam-ziekenhuis in Terneuzen aan te kloppen om medicijnverstrekking 's nachts te regelen. Johan Hessing (50Plus) vindt dat het besluit moet worden teruggedraaid. ,,Want stel je voor dat 's nachts de Westerscheldetunnel dicht is, wat dan?”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement