Compositietekening van de twee verdachten.
Volledig scherm
Compositietekening van de twee verdachten. © Nicole van den Hout

Wrakingsverzoek in Zeeuw-Vlaamse zedenzaak afgewezen

MIDDELBURG - Het verzoek van de advocate van de Terneuzense verdachte om de rechtbank te wraken in de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak is afgewezen. Dat betekent dat de rechters niet vervangen hoeven te worden. De advocate was van mening dat de rechters vooringenomen of partijdig zouden zijn. 

 1. Dochter (15) teleurgesteld over uitstel zedenzaak: ‘Nu is het nóg niet voorbij’
  PREMIUM

  Dochter (15) teleurge­steld over uitstel zedenzaak: ‘Nu is het nóg niet voorbij’

  De jongste dochter van de verdachte vrouw in de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak heeft een wrang gevoel overgehouden aan de zitting van woensdag. Ze is teleurgesteld dat de rechtszaak tegen haar moeder, die van tien zedendelicten wordt verdacht, is uitgesteld. Ze had gehoopt het boek dit jaar te kunnen sluiten, maar de advocate van de 44-jarige Terneuzense T.D. stak daar een stokje voor door de rechtbank woensdagochtend te wraken. Ook de vader van het meisje, die met D. getrouwd is geweest, heeft er geen goed woord voor over. ,,Ons leven kan nu nog niet verder”, zegt Christian.
 2. Garagehouder zit muisstil, zwijgt en staart wezenloos tijdens voorlezen gruwelijke details zedenzaak
  Play
  PREMIUM
  Video

  Garagehou­der zit muisstil, zwijgt en staart wezenloos tijdens voorlezen gruwelijke details zedenzaak

  MIDDELBURG - Zelden zal een verdachte zo wezenloos voor zich uit hebben zitten staren in de Middelburgse rechtbank als de 47-jarige P.P. uit Aardenburg, hoofdverdachte in de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak. Urenlang was zijn blik louter gericht op het hekje waar hij achter zat, niemand durfde hij in de ogen te kijken. Ook toen officier van justitie Suijkerbuijk zijn straf eiste - 6 jaar cel plus tbs met dwangverpleging die eindeloos kan worden verlengd - gaf de garagehouder geen krimp.
 3. Advocate wraakt rechters in Zeeuws-Vlaamse zedenzaak, zaak ligt nu wekenlang stil
  Play
  video

  Advocate wraakt rechters in Zeeuws-Vlaam­se zedenzaak, zaak ligt nu wekenlang stil

  MIDDELBURG - De advocate van de Terneuzense verdachte in de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak heeft de Middelburgse rechtbank die de zaak behandelt, gewraakt. Dat betekent dat zij wil dat de rechters vervangen worden, omdat ze partijdig of vooringenomen zouden zijn. De zitting waarin de rol van de vrouw zou worden besproken, werd daarom woensdagochtend al snel stilgelegd en gaat pas in januari weer verder.