Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Woongoed erkent: Aardenburg
wordt flink geraakt

AARDENBURG - Het aantal sociale huurwoningen dat komende jaren verdwijnt in Aardenburg is, in vergelijking met andere kernen, gigantisch. Dat zorgt voor gaten in het centrum en betaalbare woningen verdwijnen. Leefbaarheid is kortom in het geding, schrijft stadsraadvoorzitter Dinique Bakkers aan het Sluise college.

Bakkers reageert op de ‘prestatieafspraken’ die Woongoed maakt met de gemeente Sluis. Daarin staat onder meer hoeveel huizen in bepaalde gebieden worden gesloopt. In Aardenburg is  Woongoed van plan de komende jaren in ieder geval twaalf huizen in de Peurssensstraat te slopen en acht in de Zuidstraat.

De prestatieafspraken werden donderdagavond besproken door de Sluise gemeenteraad. Daar reageerde Woongoed-directeur Ralph van Dijk op de brief. “Aardenburg wordt inderdaad het hardst getroffen", erkende hij. De reden is dat de vraag naar huurwoningen volgens Woongoed afneemt. Verouderde huizen doorverkopen is ook geen oplossing. “Dan schuiven we problemen door.” Woongoed gaat met huurders in overleg over huurprijzen en kijkt met de gemeente Sluis naar een andere invulling voor gaten die ontstaan. “Maar er komt geen nieuwbouw.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement