Volledig scherm
© Getty Images

Woningcorporaties willen weten of huurders iets opschieten met energiebesparing

TERNEUZEN - Leveren energiebesparende maatregelen ook echt winst op? Woningcorporaties Woongoed Zeeuws-Vlaanderen en Woonstichting Hulst hebben een onderzoek gehouden om daar een beter beeld van te krijgen.

Woonstichting Hulst heeft de laatste jaren veel energiezuinige woningen gebouwd, onder meer in de Dullaert-wijk in Hulst. Woongoed heeft hetzelfde gedaan in Axel en is volop bezig in Breskens. Of huurders daar daadwerkelijk financieel ook iets mee opschieten, is evenwel de vraag.

,,We hebben geen inzicht in de meterstanden van onze bewoners", geeft Woongoed-communicatiemedewerker Barbara Dudek aan. ,,We hopen op basis van het onderzoek te weten te komen of onze theoretische berekeningen van energiebesparing kloppen met de werkelijkheid.”

Aan de enquête die zondag sloot, deden 140 huurders mee. De resultaten moeten nog worden uitgewerkt. Een mogelijkheid is dat Woongoed en Woonstichting Hulst aan de hand daarvan extra voorlichting gaan geven. Clavis heeft in de Terneuzense stadsvernieuwingswijk Lievenspolder al gewerkt met een energiecoach.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement