Volledig scherm
De Winter Dorpswandeling door Lamswaarde wordt voor de eerste keer gehouden. © Peter Nicolai

Winter Dorpswandeling voert door het Lamswaarde van vroeger

LAMSWAARDE - Lamswaarde heeft een rijke geschiedenis waar veel over te vertellen is, laat de dorpsraad zien. Op zaterdag 1 februari wordt de eerste Winter Dorpswandeling gehouden, die voert door het verleden.

Gids Frank van Driessche neemt deelnemers mee door het dorp en vertelt onderweg over plekken van vroeger. ,,Bijvoorbeeld waar de melkboer zat. Ook zijn er proeverijtjes onderweg”, zegt dorpsraadvoorzitter Lonny de Schrijver. De dorpswandeling wordt voor het eerst gehouden in plaats van de dorpsborrel en is bedoeld voor inwoners, maar ook oud-inwoners of andere geïnteresseerden die meer te weten willen komen over het Lamswaarde van vroeger.

De wandeling begint om 14.00 uur, deelnemers kunnen om 13.30 uur verzamelen in dorpshuis de Luifel. Na de wandeling, die zo’n anderhalf uur duurt, kan er nagepraat worden in de Luifel en worden er oude dorpsfilms vertoond. Ook zijn er foto’s te bekijken. Wie zelf nog foto’s, plakboeken of films heeft kan dat aan de dorpsraad laten weten. Aanmelden voor de wandeling via dorpsraad@lamswaarde.com.