Volledig scherm
© Thinkstock

Winkels Hulst op zondag langer open

HULST - Burgemeester en wethouders willen ondernemers in Hulst op zondag de mogelijkheid bieden van 08.00 tot 20.00 uur geopend te zijn.

Wethouder Jean Paul Hageman komt op die manier tegemoet aan de wens van Hulster ondernemers en de politiek om weer onderscheidend te zijn. Zondagopenstelling lokte jarenlang veel bezoekers naar Hulst maar het concept is al lang niet meer uniek. Bezoekers gaan zodoende ook vaak elders shoppen. Hageman: "De tijden zijn veranderd en daar moet je als gemeente in mee gaan. Door de winkeltijden op zondag flink op te rekken, krijgen we als Hulst weer die unieke status die we altijd hadden; de stad met de ruimste winkeltijden."

Momenteel gaan de winkels op zondag in Hulst open tussen 12.00 en 14.00 uur (bakkers om 08.00 uur en supermarkten en Morres Wonen om 10.00 uur) en sluiten ze om 18.00 uur.

Het streven is het voorstel voor ruimere zondagopenstelling in november of uiterlijk december door de gemeenteraad te loodsen. Hageman: "Wellicht hebben de fracties nog meer wensen. We zullen dan kijken wat nog meer mogelijk is."

Volledig scherm
Jean-Paul Hageman. © Peter Nicolai