Volledig scherm
Willem van Hanegem staat in december in het Scheldetheater in Terneuzen op de planken. © ANP

Willem van Hanegem geeft college in Terneuzen en praat over speciale band met Zeeuws-Vlaanderen

TERNEUZEN - Willem van Hanegem geeft op 6 december een theatercollege in het Scheldetheater in Terneuzen. Daarin vertelt hij over zijn voetbalcarrière en zijn speciale band met Zeeuws-Vlaanderen. Het optreden is één van de zes exclusieve shows die de voetballegende geeft in Nederland, genaamd: Een bijzondere avond met De Kromme.  

Van Hanegem werd in februari 75 jaar en kreeg toen een theateravond cadeau in De Doelen in Rotterdam. Die show kreeg een vervolg met een korte tour door het land. Op vrijdag 6 december staat het Feyenoord-icoon in Terneuzen. 

Hij wordt geïnterviewd door voormalig journalist Eddy van der Ley, die hem meeneemt langs hoogte- en dieptepunten uit zijn voetballeven. Verder gaat Van Hanegem in op de actualiteit en kan het publiek vragen aan hem stellen. Na afloop is er een meet & greet.

Volledig scherm
Eddy van der Ley interviewt Willem van Hanegem op het podium. © Eric Brinkhorst

,,Voor een hele generatie voetballiefhebbers is dit dé kans Willem van Hanegem nog eens live in actie te zien en eventueel te ontmoeten”, zei Eddy van der Ley in eerder interview. ,,Zij zullen de Kromme meemaken zoals hij in al zijn puurheid is: kritisch, betrokken, met een geheel eigen, unieke en soms wat dwarse kijk op voetbal en het leven.”

Van Hanegem typeert zijn theateravontuur als ‘hartstikke leuk om te doen, maar ook weer niet te vaak.’ Na Terneuzen staat De Kromme nog in Schouwburg Amphion in Doetinchem (13 december), Schouwburg Kunstmin in Dordrecht (16 januari) en De Lievekamp in Oss (4 maart).

Kaartjes kosten 25 euro.