Raymond de Frel
Volledig scherm
PREMIUM
Raymond de Frel © Lex de Meester

Wij Terneuzenaren zijn de meesters van de negatieve draai

OpinieDe gemeente Terneuzen is één van de slechtste gemeenten om te wonen, concludeerde vastgoedbureau JLL deze week. Daar denkt PZC-regiochef én geboren en getogen Terneuzenaar Raymond de Frel het zijne van.

We stonden er weer mooi op deze week hè, mede-Terneuzenaren. We zijn weer eens door de mangel gehaald, en vervolgens door Jan en alleman uitgelachen. We zijn weer eens ergens (bijna) de allerslechtste in, onze stad is weer eens als een lelijker dan lelijk eendje weggezet.

Vastgoedbureau JLL deed een onderzoek naar de Beste Woonsteden van Nederland. 84 Nederlandse gemeenten met meer dan 50.000 inwoners werden vergeleken op 37 kenmerken, waaronder demografische groei, prijzen van woningen, bereikbaarheid en veiligheid. Terneuzen was de enige Zeeuwse gemeente die vanwege het inwonertal werd meegewogen in de lijst. Had Terneuzen maar wat minder inwoners gehad, zou je denken. Want als je zó uit de bus komt, was je liever niet onderzocht.

Het kwaad is geschied

De uitslag van het onderzoek was landelijk nieuws en focuste zich veel meer op de opmars van Almere dan op de één-na-laatste plek van Terneuzen. En toch, toch is het kwaad geschied. In de groepsapp van mijn vrienden, allemaal met Terneuzense roots maar nu door het hele land woonachtig, werd het bericht gedeeld. ‘Terneuzen in het nieuws, jongens’.  En collega’s op de redactie in Vlissingen wendden zich uiteraard ook tot mij, met kwinkslagen als ‘in dat lelijke Terneuzen is ook echt geen zak te beleven’ en ‘in die stad van jou wil je toch niet dood gevonden worden’. Om over Axel, Sas van Gent, Koewacht, Biervliet en Hoek nog maar te zwijgen.

Nou, dat weet ik zo net nog niet.