Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Wietkwekerij en handelshoeveelheid speed gevonden in een woning in Axel

AXEL – In een woning aan de Singelweg in Axel is vrijdagavond rond 20.00 uur een middelgrote wietkwekerij en een handelshoeveelheid speed aangetroffen.

In de kwekerij stonden twintig cannabisplanten te groeien. Elders in de woning werd 90 gram van een witte substantie aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om speed (amfetamine).

De politie heeft daarnaast 20 gram ‘hennep’ gevonden. Omdat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen stengels, bladeren of wortels van de cannabisplant is niet bekend of het om verhandelbare wiet gaat of plantmateriaal afkomstig van de kwekerij.

De bewoner van het pand is aangehouden en overgebracht naar politiecellencomplex Torentijd in Middelburg.

  1. Cel en taakstraffen geëist voor afranseling in Hulst

    Cel en taakstraf­fen geëist voor afranse­ling in Hulst

    MIDDELBURG – Tegen zowel de 38-jarige Sassenaar J. S. als zijn stiefzoon F. E. (23) is maandag in Middelburg een celstraf van vier maanden geëist. Zijn tweede stiefzoon, de 21-jarige J. E. en zijn 20-jarige vriend R. T. uit Hulst hoorden elk een taakstraf van 180 uur tegen zich eisen. Het viertal zou in de avond van 28 januari vorig jaar een Hulstenaar een enorm pak slaag hebben verkocht, waarbij zelfs een ketting werd gebruikt.
  2. Tbs met dwangverpleging geëist voor poging doodslag in Oostburg

    Tbs met dwangver­ple­ging geëist voor poging doodslag in Oostburg

    MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg vindt dat de 37-jarige D. B. uit Oostburg moet worden ontslagen van rechtsvervolging en tbs met dwangverpleging opgelegd moet krijgen. B. wordt ervan verdacht op 5 augustus vorig jaar een medebewoner in een woning voor beschermd wonen in Oostburg met een mes in de borst te hebben gestoken. Het mes miste het hartzakje op enkele millimeters. Een poging doodslag, oordeelde officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk.