Volledig scherm
Wethouder Paula Stoker. © PZC

Wethouder trekt boetekleed aan over besluit gemeentebalies Axel en Sas van Gent

TERNEUZEN - De Terneuzense wethouder Paula Stoker heeft het boetekleed aangetrokken over de begin maart ‘plotseling’ verminderde service bij de gemeentebalie in Axel en de sluiting van de balie in Sas van Gent.

Zij deed dat deze week in de raadscommissie bestuur en middelen. De gemeenteraad was vooraf niet op de hoogte gesteld over het pas eind februari bekendgemaakte besluit. ,,Niet chic", noemde CDA-raadslid Guido de Moor dit. ,,Handiger was geweest eerder uitleg te geven", stelde Ernst Jonker (GroenLinks). ,,U wist dat dit verzet op zou roepen", zinspeelde Jack d’Hooghe (Sociaal Terneuzen) erop dat de gemeenteraad doelbewust niet was ingelicht.

Wethouder Stoker ontkende het laatste. ,,Het is voor mij ook heel snel gegaan, en het is inderdaad heel vervelend.” Ze beloofde beterschap, zonder het besluit terug te draaien. Omdat paspoorten sinds 2013 tien jaar geldig zijn, is het baliebezoek gekelderd. Ambtenaren zaten in Axel en Sas van Gent duimen te draaien. Zij komen beter van pas in Terneuzen. De komende tijd wordt gevolgd hoe het besluit uitwerkt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement