Volledig scherm
Wethouder Jack Begijn onthulde het eerste bordje met kinderen van groep 7 van basisschool De Vlaswiek. © Ronald den Dekker

Wethouder Begijn opent met kinderen leerpad in Koewacht

KOEWACHT - De kinderen van groep 6 van de Koewachtse basisschool De Vlaswiek mochten gisteren de nieuwste attracties in Koewacht als eerste uitproberen.

Wethouder Jack Begijn opende het Leerpad Vennenpad door een linnen doek van een informatiebord te halen. Het leerpad is een initiatief van de Werkgroep Thematisering Koewacht en leert wandelaars meer over enkele van de bijzondere bomen in Koewacht. Langs de route staan twaalf bordjes waar op uitgelegd wordt naar welke boom men kijkt en dat een knotwilg, een Tronk heet. In Koewacht althans.

Manouk Kint (9) "en een half!" uit groep zes van De Vlaswiek weet in ieder geval nu hoe die mooie boom die ze alleen van de films kent eigenlijk heet: een treurwilg. Sagis Babylonica staat op het bordje aan Tragel.

Groep zes gaat na de tocht door het buitengebied van Koewacht weer met enige tegenzin richting de klas en is na het bestuderen van een kleine bruine kikker, het klassikaal plassen in het maisveld en de rondgang langs de bordjes weer heel wat wijzer geworden over de natuur.

  1. Stuiteren over de Schelde
    video

    Stuiteren over de Schelde

    TERNEUZEN - Een Ferrari huren en daar met de directie wat rondjes mee gaan racen, is al lang niet meer origineel. Met je zakenrelaties in een opblaasboot van 250 PK met bijna honderd kilometer per uur over de golven in de Put van Terneuzen stuiteren, dáár kun je mee thuiskomen. Publiek was er amper, de kapiteins en bemanning deden het varen in de rigid inflatable boats tijdens de Corporate Rib Rally meer voor eigen eer en glorie. De passagiers van de snelle huurboten konden na de vaartocht nog even netwerken in een droog pak.