Burgemeester Gerben Dijksterhuis van Borsele speelde vorig jaar even voor tolgaarder. Hij liep een dagje mee.
Volledig scherm
Burgemeester Gerben Dijksterhuis van Borsele speelde vorig jaar even voor tolgaarder. Hij liep een dagje mee. © Marcelle Davidse

Westerscheldetunnel verwacht dinsdag 100 miljoenste klant

BORSSELE - De Westerscheldetunnel bereikt komende dinsdag een bijzondere mijlpaal. Het tunnelbedrijf verwacht die dag de 100 miljoenste passage. Het zal de gelukkige passant in het zonnetje zetten.

Daarnaast krijgen 100 bestuurders die de tolpoortjes passeren een aardigheidje, meldt de NV Westerscheldetunnel. Het heeft zeventien jaar geduurd om tot 100 miljoen passages te komen. 

Nadat koningin Beatrix op 14 maart 2003 de tunnel had geopend, tikte de teller op 17 juni de miljoenste klant aan. Daarna ging het rap. In 2004 kreeg de vijf miljoenste klant een attentie. Een jaar later zat de Westerscheldetunnel al op 10 miljoen passages. Na vijf jaar was dat aantal gestegen tot 25 miljoen. 

De tunnelexploitant vierde op 14 maart 2013 het tienjarig jubileum, maar de kers op de cake kwam nog in 2012. Op 25 september klokten de tolgaarders de 50 miljoenste klant. Vier jaar later was het aantal tunnelpassages opgelopen tot 75 miljoen. Op 2 november 2018 kon er een bloemetje af voor de 90 miljoenste klant. Komende dinsdag wordt de 100 miljoen passages aangetikt.

  1. Axel, wanhoop niet, De Graanbeurs levert populaire paasbrunches aan huis
    PREMIUM
    Zeeland eet

    Axel, wanhoop niet, De Graanbeurs levert populaire paasbrun­ches aan huis

    Steeds meer restaurants gaan menu’s bezorgen en/of bieden ook afhaalmaaltijden aan. Initiatieven borrelen op om dat aanbod te bundelen. De nieuwe website zeelandeet.nl bijvoorbeeld geeft per regio een overzicht van wat restaurants, eetcafés, snackbars en cateringbedrijven aan bezorg- en afhaalmaaltijden aanbieden. De lijst is vele tientallen restaurants lang. In elke rubriek lichten we er eentje uit. Dit keer: De Graanbeurs in Axel.