Roel Brugge van Bike & Walk maakt met een groep creatieve West-Zeeuws-Vlamingen de reisgids Hello Zeeland. De tweede editie heeft een oplage van tienduizend exemplaren.
Volledig scherm
Roel Brugge van Bike & Walk maakt met een groep creatieve West-Zeeuws-Vlamingen de reisgids Hello Zeeland. De tweede editie heeft een oplage van tienduizend exemplaren. © Bike & Walk

'West-Zeeuws-Vlaanderen is een rijk gebied, het miste alleen nog een mooie reisgids'

SLUIS - ,,West-Zeeuws-Vlaanderen is een rijk gebied waar we trots op zijn, het miste alleen nog een mooie gids", zegt Roel Brugge van Bike & Walk. Daar moet reisgids Hello Zeeland verandering in brengen.

Een interview met dichter Tijs van Bragt uit Groede, een gesprek met bevlogen vogelaar Eric Marteijn en veel aandacht voor opmaak en fotografie. Hello Zeeland is geen ‘standaard’ reisgids. Naast adressen van bezienswaardigheden en horecagelegenheden is het een boekwerkje van 164 pagina’s waar je als een tijdschrift doorheen kunt bladeren. Leuk voor Zeeuws-Vlamingen en toeristen, is het idee.  ,,Er zijn veel folders maar we misten een leuk product voor de toerist”, legt Roel uit. Samen met Iske Geertman, Odile de Pooter en Anita Maas, allemaal West-Zeeuws-Vlamingen, werkte Roel de afgelopen maanden aan Hello Zeeland. ,,We kennen elkaar via via, hebben een creatief beroep en iedereen doet zijn eigen ding. Zo doe ik de vormgeving, Anita de interviews, Odile de teksten en Iske de sales.”

Quote

Er zijn heel veel folders, maar we misten een leuk product voor de toerist

Roel Brugge, Bike & Walk

Uitstapje naar Walcheren

Bike & Walk bracht vorig jaar al een eerste reisgids over West-Zeeuws-Vlaanderen uit, waar 2500 stuks van werden gedrukt. Dit jaar zijn dat er al tienduizend en wordt er een uitstapje gemaakt naar Walcheren, in samenwerking met blogger Stefanie van der Maas van Little Spoon. ,,Als we in de toekomst meer van dat soort uitstapjes gaan maken, zoeken we daar locals bij.”

Hello Zeeland is voor 7 euro te koop bij VVV-inspiratiepunten en vanaf Pasen bij ruim vijftig verkooppunten. Ook is de gids in het Duits verkrijgbaar. Het hele overzicht is te vinden op bikeandwalk.nl, waar de gids ook online te koop is.

pagina uit reisgids Hello Zeeland van Bike & Walk, waarin  West-Zeeuws-Vlaanderen wordt belicht en er ook een uitstapje naar Walcheren wordt gemaakt.
Volledig scherm
pagina uit reisgids Hello Zeeland van Bike & Walk, waarin West-Zeeuws-Vlaanderen wordt belicht en er ook een uitstapje naar Walcheren wordt gemaakt. © Bike & Walk
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement