Volledig scherm
De rotonde gaat op 2 november weer open voor het verkeer. © Ronald den Dekker

Werk aan rotonde in Terneuzen is bijna gedaan

TERNEUZEN - Terneuzenaren rijden al een poos om vanwege werk aan de rotonde tussen de Guido Gezellestraat en de Rooseveltlaan. Nog een paar weken en dan is de drie ton kostende klus geklaard, aldus gemeentevoorlichter Hans Dullaert.

''De eerste aanleiding was het vervangen van het asfalt. Dat bleek uit een inspectie en dat moest gewoon gebeuren." De toegangswegen naar de rotonde krijgen een andere vorm. In plaats van naar de rotonde toe te draaien, komen deze nu haaks op de rotonde.

Volgens Dullaert is hiervoor gekozen, omdat er door de geleidelijke aansluitingen naar de rotonde te hard werd gereden, met een aantal eenzijdige ongevallen als gevolg. Met haakse aansluitingen wordt het verkeer gedwongen wat vaart te minderen. Volgens Dullaert is er wel rekening gehouden met vrachtwagens.

Verlichting

De werkzaamheden geven de gemeente ook de mogelijkheid de waterafvoer aan te pakken. Die gaat voortaan naar de sloot en niet meer in het riool. Daarnaast wordt de verlichting vervangen door ledverlichting.

Het werk gaat iets vlotter dan aanvankelijk werd gedacht. Dullaert zegt dat de rotonde een week eerder, op 2 november, weer open gaat voor verkeer.