Volledig scherm
De Wereldvredesvlam kwam vijftien jaar geleden aan in Cadzand en brandt sindsdien permanent. © Camile Schelstraete

Wereldvredesvlam brandt voor vijftiende jaar in Cadzand

CADZAND - Werkgroep Wereldvredesvlam Cadzand houdt donderdag de jaarlijkse vredeswandeling. Die heeft een extra feestelijk tintje: de Wereldvredesvlam brandt al vijftien jaar.

De wandeling begint om 18.30 uur en voert vanaf de haven in Cadzand-Bad naar de kerk in Cadzand-Dorp, waar de vlam altijd brandt. Daar wordt een plechtigheid gehouden.  In de Mariastraat is sinds kort ook een extra verwijzing naar de vredesvlam te zien. Aan de gevel van bakkerij Leurgans hangt een bord met de tekst ‘Er is geen weg naar vrede, vrede is de weg.’ Dat komt voort uit een wedstrijd die de dorpsraad uitschreef voor ‘het beste idee van Cadzand’. De werkgroep wil van Cadzand een vredesdorp maken, won de derde prijs en kreeg 200 euro om het eerste bord te verwezenlijken.

In het kader van het jubileum wordt de internationale dag van de vrede dit jaar ook groot gevierd in de protestantse kerk van Cadzand, op 21 september. De werkgroep wil meer activiteiten houden en doet een oproep voor nieuwe leden. Die kunnen zich melden via elisabethvanven@zeelandnet.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement