Volledig scherm
Audrey Beck van cavia-opvang G-Force in Hulst. © Boaz Timmermans

Weldoeners melden zich voor
cavia-opvang van Audrey in Hulst

HULST - Het relaas van de Hulsterse Audrey Beck die in haar woonkamer opvang biedt aan 34 ooit zieke of gedumpte cavia's, heeft de harten van heel wat mensen doen smelten. Langs alle kanten krijgt ze voer aangeboden voor de beestjes.

Het was Audrey nooit te doen om hulp te krijgen. Wel om mensen bewust te maken dat ze goed moeten nadenken over de aanschaf van een cavia. Veel mensen hebben sympathie voor de inzet van Audrey en via social media stroomden de lieve berichtjes en hulp binnen. ,,Ik heb een grote donatie van droogvoer gekregen van een lieve dame en iemand gaat me een verrassingspakket sturen. Ook bracht een boer uit Hulst me een krat wortelen, witte kool, pompoenen en peterselie en ik mag elke week langskomen voor nieuwe groenten. Ongelooflijk. Ik heb heel wat traantjes van geluk gelaten.” 

Wildvreemden vroegen haar rekeningnummer en stuurden een kleine donatie. Dat gaat weer naar houtkrullen voor in de caviaverblijven. Tussen de harten onder de riem, zat af en toe ook iemand die juist op haar hart trapte. ,,Daar probeer ik me niks van aan te trekken.”