Volledig scherm
De drie dj's van het Glazen Huis in Domburg in 2015.

Weer Glazen Huis voor Serious Request 2018 in Domburg

DOMBURG - In Domburg komt volgend jaar weer een Glazen Huis voor de actie Serious Request van 3FM. Dat heeft Hans Burgs uit Oostkapelle bekendgemaakt aan het einde van de actiedag die zaterdag plaatsvond voor Serious Request in Domburg. 'Wat we exact gaan doen, in welke vorm en met wie, zal de komende maanden naar buiten worden gebracht', schrijft Burgs op zijn Facebookpagina.

Burgs is de initiatiefnemer van het eerste Glazen Huis op Walcheren, in Oostkapelle. Daarna stonden er jaarlijks zulke huizen op verschillende locaties op Walcheren. Dit jaar was er geen, maar vond zaterdag wel een actiedag plaats in café Tramzicht in Domburg. Er waren optredens van onder anderen Isabel Provoost, JP de Klerk en band, De Hobbyisten, Solof en band en Woodworks. 

De opbrengst van de actiedag was 2713,06 euro. Dennie van Goethem van Tramzicht was daarmee 'blij verrast'. Het besluit om volgend jaar weer een glazen huis te hebben was enige tijd geleden al genomen. Gemeente, politie en brandweer hebben er ook al mee ingestemd, zei hij.

Het officiële Glazen Huis staat dit jaar in Apeldoorn. Drie dj's van 3FM hebben zich daarin laten opsluiten en maken - zonder te eten - doorlopend radio. Op tv wordt van de actie verslag gedaan. Landelijk was gisteravond 3,4 miljoen euro opgehaald voor het goede doel van dit jaar: kinderen die door een ramp of conflict hun ouders, broers of zussen zijn kwijtgeraakt. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Het geld dat de actie oplevert, gaat naar het Rode Kruis.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement