Weeducation op Cannabis Conference Terneuzen: ‘haal medicinale wiet uit verdomhoekje’

Video | PollTERNEUZEN - Waarom medicinale cannabis in Nederland nog niet legaal is, terwijl dat in steeds meer landen wel het geval is? ,,Omdat we weinig activistische cannabisgebruikers hebben. Je kunt in Nederland altijd naar de coffeeshop of een plantje in je tuin zetten, daarom protesteren we veel minder voor legalisatie.” Dat zei Hidde Siers zaterdagavond tijdens de Cannabis Conference in Terneuzen.

 1. Wandelen in het pikkedonker door de Axelse polders, zoals de Polen het ook deden. ‘Deze verschrikkingen mag je nooit vergeten’
  PREMIUM

  Wandelen in het pikkedon­ker door de Axelse polders, zoals de Polen het ook deden. ‘Deze verschrik­kin­gen mag je nooit vergeten’

  AXEL – ,, Het is maar goed dat we zaklampen mee hebben, we zien haast niets in de polders. Hoe moet dat dan in september 1944 wel niet geweest zijn. Behalve donker was het in die periode ‘s nachts ook nog flink mistig.” Ruim honderd deelnemers beleven zaterdagnacht tijdens een wandeltocht van ruim twintig kilometer hoe het er 77 jaar geleden aan toe ging tijdens de bevrijding van Axel door Poolse soldaten.
 2. Vandalen vernielen VR-kijkers aan fietsroute Verdwenen Zwinhavens: ‘Je snapt niet wat mensen bezielt’
  PREMIUM

  Vandalen vernielen VR-kij­kers aan fietsroute Verdwenen Zwinhavens: ‘Je snapt niet wat mensen bezielt’

  SLUIS - Het idee is fantastisch: in het Zwin door Virtual Reality-zuilen bekijken hoe havens en kastelen er in de middeleeuwen uitzagen. Fietsers die op de route ‘Verdwenen Zwinhavens’ hun ogen aan de kijkers zetten, komen echter van een koude kermis thuis. De lenzen in de VR-zuilen worden stelselmatig kapot gebeukt. In Sluis al drie keer. ,,Waarom doet iemand dat?”