Walodik Gregorian in zijn nieuwe loungebar Encore.
Volledig scherm
Walodik Gregorian in zijn nieuwe loungebar Encore. © Anne Hana

Walodik Gregorian (23) verruilt De Biecht voor nieuwe loungebar Encore

HULST - Biertje, wijntje, borrelplankje: Hulst krijgt er een loungebar bij. Walodik Gregorian (23) verruilt Craft Lounge De Biecht voor zijn eigen zaak Encore. 

Walodik Gregorian maakte zich tweeënhalf jaar lang onmisbaar in Hulst, als uitbater van Craft Lounge De Biecht. De jonge biersommelier schonk er een ruim assortiment aan bieren die niet bij het grote publiek bekend zijn. Met zijn eigen zaak Encore zet hij een volgende stap. ,,Ik was op zoek naar wat groters”, vertelt hij. Dat werd meteen een héél stuk groter. Walodik neemt het twee verdiepingen tellende pand van de café De Jonkheer/De Jonkvrouw aan het Cornelis de Vosplein over van Gerard Jonkman. ,,We gaan van 67 vierkante meter naar 350. Een enorme stap.”  

Beroemde zangers

De bevlogen cafébaas gaat de zee van ruimte goed benutten. De tafels en zetels van De Jonkheer/De Jonkvrouw blijven staan, en er komen statafels bij.  ,,Het wordt geen feestcafé, maar een loungebar met relaxte muziek, voor 18-plus en op vrijdagavond voor 21-plussers. Mensen moeten er gezellig met elkaar kunnen praten.” De nu nog zwarte muren gaan plaats maken voor grote zwart-witfoto's. ,,Van overleden beroemde zangers, zoals Elvis en James Brown.” Naast acht wisseltaps en veertig soorten bier op fles zijn ook de wijnen goed vertegenwoordigd: zes soorten rood, zes wit, vier rosé, twee zoete wijnen en drie soorten cava. Ook komen er borrelhapjes op de kaart. ,,Zoals een écht goede bitterbal, toastjes en wrapjes.” De naam Encore pikte hij op in een Belgische bar. ,,Daar riepen ze ‘encore’, voor nog een rondje. Het klinkt lekker en het is ook een chique naam.”

Walodik zit vol met ideeën. Zo komen er bier- en wijnproeverijen met hapjes en thema-avonden. Het eerste thema is al bekend. ,,Dat wordt Spanje. We gaan twee weken lang Spaanse muziek draaien en hebben dan Spaanse wijnen en bieren. Mijn twee nichtjes uit Spanje komen en zij nemen de keuken over om hapjes te maken.”

Waldolala

Al die veranderingen komen pas ná carnaval, maar tijdens het leutfeest gaan de deuren vanaf vrijdagavond open. ,,Dan worden we voor de leeuwen gegooid, daar leer je het meest van.”  Encore heet dan voor een paar dagen Waldolala, want alle cafés in Hulst hebben een bijnaam met carnaval. Het is een knipoog naar Walodik's naam én een antieke hit van Luv uit de jaren zeventig.  ,,Dat gaan we hier dan ook draaien natuurlijk.”  Na carnaval wordt er hard gewerkt, voor de officiële opening van Encore op vrijdag 6 maart. Vanaf die datum is de zaak van donderdag tot en met zondag geopend, vanaf 14.00 uur. 

Quote

Het wordt geen feestcafé maar een loungebar met relaxte muziek

Walodik Gregorian, Encore