Volledig scherm
De ontsnapte wallaby © Familieparadijs Eede

Wallaby (1) uit Eede ontsnapt en al 8 dagen op de vlucht. ‘Hij kan doodvallen van de stress’

EEDE - Een 1-jarige wallaby is acht dagen geleden ontsnapt uit Familieparadijs Eede. Het jonge dier, een albino met vuurrode ogen, is spoorloos en hupt vermoedelijk al kilometers verderop. Eigenaar Frits Termote maakt zich zorgen. ,,Het is voor het eerst dat er eentje ontsnapt die zo ver weg gaat.”

Vorige week maandag ontsnapte het jonge dier uit de wei van het Familieparadijs waar meerdere wallaby’s verblijven. ,,We weten niet hoe het kan, er moet ergens een poortje hebben opengestaan”, zegt Termote.

Inmiddels is de kleine kangoeroe al acht dagen ‘op de vlucht’. Hij voedt zich waarschijnlijk met de maïs die nu geoogst wordt in de buurt. Termote maakt zich zorgen over het kleine dier. ,,Ik vrees vooral dat andere mensen hem proberen te vangen. Wallaby’s zijn bang en zeer stressgevoelig. Ze kunnen letterlijk doodvallen van de stress.” 

De wallaby werd twee dagen geleden voor het laatst gezien in de buurt van tankstation Staelens, zo’n 3 kilometer verderop. Termote gaat met werknemers twee tot drie keer per dag zoeken. ,,Ik ben bang dat hij de rijksweg oversteekt en een ongeluk veroorzaakt. Ik moet er niet aan denken dat iemand blijvend letsel oploopt.” 

De politie in zowel België als Nederland is ingeseind en ook dierenarts Frank van de Vijver wacht op een teken van leven. Termote: ,,Mochten we weten waar hij zit, dan komt de dierenarts met een blaaspijpje of geweer om hem te verdoven.” Mensen die de wallaby spotten kunnen bellen naar Familieparadijs Eede op telefoonnummer 0117-350 237.

Volledig scherm
De vermoedelijke looprichting van de wallaby naar tankstation Staelens. De rode icon markeert het familieparadijs. © Google Maps
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement