Volledig scherm
Nieuwbouwwoningen Woongoed in wijk Noordwesthoek in Breskens. © Harmen Van Der Werf

‘Wachtlijst van mensen die huis zoeken valt bij Woongoed wel mee’

TERNEUZEN - Corporatie Woongoed heeft een lange wachtlijst met woningzoekenden, maar in de praktijk blijkt slechts een klein deel actief op zoek te zijn naar een sociale huurwoning.

Dat heeft het Terneuzense college van B en W geantwoord op schriftelijke vragen van 50Plus-raadslid Johan Hessing. Hij was in de pen geklommen, omdat eerder dit jaar bleek dat het aantal ingeschreven woningzoekenden bij Woongoed in 2018 met maar liefst 24 procent was gestegen tot 2.173.

Die toename duidt er niet op dat er zoveel extra vraag is naar sociale huurwoningen in Zeeuws-Vlaanderen, aldus B en W van Terneuzen. De voornaamste oorzaak is dat Woongoed het voor woningzoekenden gemakkelijker heeft gemaakt zich online, via de computer, in te schrijven. Daar zitten ‘opvallend veel mensen uit de Randstad en uit regio's met lange wachttijden tussen'.

Dit wil niet zeggen, aldus het Terneuzense college, dat zij echt op zoek zijn naar een huis in Zeeuws-Vlaanderen. Het afgelopen jaar reageerden 558 woningzoekenden actief op een vrijgekomen woning, Woongoed wees er ongeveer evenveel toe.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ook Tessa staakt: ‘Soms zit ik langer achter de pc dan dat ik met een patiënt kan praten’
    PREMIUM
    video / poll

    Ook Tessa staakt: ‘Soms zit ik langer achter de pc dan dat ik met een patiënt kan praten’

    TERNEUZEN - Verpleegkundige Tessa Wijkhuijs (23) staakt woensdag mee. Net als haar collega’s van ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen, Hulst en Oostburg. Ze draait zondagsdienst. Uit protest. Tegen een te lage waardering van haar werk en ze vindt dat patiënten niet altijd de zorg krijgen die ze verdienen. ,,Dat moet anders! Soms zit ik meer achter de computer, dan dat ik tijd heb om iemand te vragen hoe het nu écht gaat.”