Volledig scherm
Affiche Winterfever Terneuzen. © Winterfever

Waarom heet Winterfever in Terneuzen niet gewoon Winterkoorts?

TERNEUZEN - Het is een mooi evenement vanaf 20 december in Terneuzen, Winterfever, daar wil bestuurslid Frank Lafort van de Orde van den Prince Hulst-Zeeuws-Vlaanderen niets aan afdoen. ,,Maar waarom gebruikt de organisatie te pas en te onpas Engelse woorden?”

Het begint voor Lafort al met het woord Winterfever. ,,Winterkoorts klinkt toch net zo mooi.” Het programma staat verder ook vol Engelse termen, is Lafort opgevallen. ,,Zo wordt een evenement een ‘event’, kinderen worden ‘kids’ en een bijeenkomst een ‘meet & greet’. Dit holt het Nederlands uit en de beheersing van de Nederlandse taal neemt al zo af.”

Sara Jansen van Citymarketing Terneuzen, de organisatie achter Winterfever, reageert verbaasd. ,,Het zijn gewoon leuke benamingen die zeker jongeren zullen aanspreken. Wij willen er in elk geval niemand mee tegen de haren in strijken.”

De Orde van den Prince is een Vlaams-Nederlands genootschap dat zich inzet voor behoud van de Nederlandse taal en cultuur. Lafort: ,,Je kunt ook pas een andere taal goed leren, als je je eigen taal beheerst.”