Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Vrouwen in Hulst bedreigd door patiënt van GGZ-instelling: ‘Hij stond naast me te grommen’

UpdateHULST - Meerdere vrouwen in Hulst zijn deze week geïntimideerd en bedreigd door een patiënt van een zorginstelling voor geestelijke gezondheid. Een 38-jarige vrouw kreeg te horen dat de man ‘haar ging steken’. 

Een van de slachtoffers van intimidatie is Mireille Bogaert, die in Hulst woont. Zij werd donderdag belaagd door de man. ,,Ik zag dat hij op straat achter me liep, maar hij kwam wel heel dichtbij”, vertelt ze in een telefoongesprek. Mireille liep snel de Zeeman in, maar de man bleef haar achtervolgen. ,,Ik stond bij de kinderkleertjes, toen hij vlak naast me ging staan grommen.” 

Uiteindelijk wist Mireille de man in de Keurslager af te schudden, nadat personeel aan de man vroeg of ze hem misschien ergens mee konden helpen. Hij bleef daarna buiten wachten, maar Mireille mocht via de achteruitgang naar buiten. 

De volgende dag werd ook een 38-jarige vrouw belaagd, toen ze onderweg was naar de bakker in Hulst. De vrouw stopte even aan de kant van de weg om een bericht op haar smartphone te typen. De man stopte naast haar en sprak haar op seksueel beladen toon aan. De vrouw schrok daar erg van en probeerde weg te komen, waarna de man bedreigingen begon te uiten.

De vrouw heeft direct de politie gebeld en het signalement doorgegeven. Ze heeft daarna ook een buurt-Whatsappgroep op de hoogte gesteld. Via Facebook is de waarschuwing veelvuldig gedeeld. Daarna hebben meerdere vrouwen gemeld dat zij ook door de man benaderd werden. 

De politie heeft de man opgespoord en hij is weer onder toezicht van de GGZ-instelling gebracht. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement