Volledig scherm
De Chippendales, in de nieuwe show met een volledig nieuwe choreografie, nieuwe technische snufjes én een paar nieuwe mannen. © ANP

'Vrouwen houden van ons'

Breed-geschouderde mannen die dansen, zingen en acteren in een stringetje. Of nog minder... De nieuwe Chippendales-tour heet niet voor niets 'Best. Night. Ever.' De ultieme 'Girls night out'.

Breng gerust je oma, moeder, tante, zus en beste vriendin mee. ,,De shows van de Chippendales zijn er voor alle vrouwen, van alle leeftijden. Alles draait om het loslaten van stress en het hebben van een goede tijd. Let's have some fun!", vertelt Chippendaler Billy Jeffrey enthousiast. De Chippendales bestaan ondertussen al meer dan 35 jaar en Billy Jeffrey is nu bijna vijftien jaar lid van de 'goddelijke mannenbende'. Na het succes van de 'Get Lucky Tour' en 'Break the Rules Tour' de afgelopen twee jaar, keren de mannen opnieuw terug naar Nederland.

Volgens Billy Jeffrey is het Nederlandse publiek altijd een beetje gereserveerd. Vooral in het begin. ,,De vrouwen lijken altijd iets stiller dan in andere landen. Maar vergis je niet: als de show eenmaal bezig is, barsten ze los en is het echt een groot feest op het einde. Dat is altijd leuk, want hoe meer plezier zij hebben, hoe meer plezier wij ook hebben."

Herinneringen

De mannen kijken er erg naar uit om weer naar Nederland te komen. Ze hebben goede herinneringen aan de vorige shows. ,,We hebben toen echt veel aan sightseeing gedaan in Amsterdam: met een bootje gevaren door de grachten, het Anne Frank huis bezocht... Er is zo veel te doen daar! We hebben ook veel gewandeld. De mensen ontvangen ons ook altijd zo hartelijk daar. De Nederlandse vrouwen houden van ons en wij houden van hen. We kunnen echt niet wachten om weer terug te gaan."

Wanneer Billy Jeffrey over zijn werk praat, hoor je een en al enthousiasme. Toch was hij zeker niet altijd zo te spreken over de Chippendales. ,,Ze hadden mij gezien in een tv-show in de Verenigde Staten en gevraagd of ik auditie wilde doen. Ik heb twee keer 'nee' gezegd." Er doen immers veel roddels en clichés over de Chippendales de ronde. Dat ze oldschool hardcore strippers zijn bijvoorbeeld en hun fans geld in hun broekjes laten stoppen tijdens de shows. ,,Ik geloofde die roddels, helaas. Ik had nog nooit een show gezien, dus kende en begreep het concept niet. Toen ik echter eenmaal zag wat deze mannen deden, was ik meteen enthousiast en besloot ik dat ik dit ook wilde doen. Er klopt echt niets van de roddels, het is echt alleen maar leuk."

Het moeilijkste deel van het bestaan van een Chippendale is het weg zijn van vrienden en familie. ,,Vakanties, bruiloften, verjaardagen... Je mist ze allemaal en dat is niet altijd gemakkelijk. Dat is echter de opoffering die je moet maken als je dit leuke werk wil doen. Gelukkig kunnen we met de kerst allemaal weer even naar huis. Daar kijken we dan ook erg naar uit."

De Chippendales trekken jaarlijks zo'n twee miljoen mensen. Ze treden op in 23 steden in Midden- en Zuid-Amerika, 60 Europese landen, 8 Zuid-Afrikaanse steden en nog een heleboel plaatsen in Azië. De Vegas show van de Chippendales won zelfs een award. Behalve Terneuzen komen de mannen in Nederland ook naar onder andere Zwolle, Amsterdam en Utrecht. Maar eerst gaan de mannen nog eens de Zeeuwse vrouwen vermaken. En dat verveelt nooit, want volgens Billy Jeffrey blijft het optreden als Chippendale verfrissend en uitdagend. ,,We gaan mee met de laatste trends qua dansen en muziek en daardoor is het altijd vernieuwend."

Verrassingen

De tour van seizoen 2017/2018 zit dan ook weer vol verrassingen. ,,We hebben weer een volledig nieuwe choreografie, nieuwe technische snufjes én een paar nieuwe mannen. Bovendien hebben we nu een groot, nieuw scherm hangen. Zo kunnen alle vrouwen, waar ze ook zitten in het publiek, alles meekrijgen van de show." Dus ook het moment dat de broekjes uit gaan... Want dat is uiteindelijk toch de reden waarom de meeste dames een ticket kopen. Of niet soms?

Chippendales: woensdag, Scheldetheater Terneuzen, aanvang 20.00 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement