Volledig scherm
© Thinkstock

Vrouw voor de tweede keer slachtoffer van straatroof in Hulst

HULST - Twee jongemannen hebben donderdag op de Wal in Hulst een vrouw, vermoedelijk voor de tweede keer, beroofd van haar portemonnee. Het slachtoffer, een cliënte van Tragelzorg, was zo bang, dat ze geen weerstand kon bieden aan haar berovers.

De vrouw fietste donderdag rond 09.45 uur naar haar werk in de binnenstad van Hulst. Toen zij op de Stationsweg reed kwamen de jongens haar achterna gefietst. Ze vroegen haar te stoppen. In eerste instantie deed ze dit niet omdat ze het gevoel had dat er iets niet klopte. Ter hoogte van frituur Chevy's stopte ze toch. Het duo vroeg haar mee te lopen naar 'de Wal'.

Tweede keer slachtoffer

Ze zette haar fiets neer en liep met de twee jongens mee de Wal op. Daar pakten ze haar bril af en namen ze spullen uit haar tas mee, waaronder haar portemonnee met enkele bankpasjes. Het slachtoffer rende hierna weg en fietste hevig overstuur terug naar huis. Het is de tweede keer binnen een paar maanden tijd dat ze het slachtoffer wordt van eenzelfde soort diefstal.

Signalement

De daders waren blank en hadden (licht)blond haar. Vermoedelijk zijn ze tussen de 18 en 20 jaar oud. Het gaat om een langere slankere man en een kleinere bredere. Die laatste heeft volgens het slachtoffer niet veel gedaan, hij stond erbij en keek ernaar. De vrouw denkt dat dit duo haar bij het vorige incident ook heeft beroofd.

Onderzoek

De politie heeft een onderzoek ingesteld. Mensen die de daders denken te kennen of donderdag iets verdachts gezien hebben tussen 09.45 en 10.00 uur in de binnenstad van Hulst, kunnen de politie bereiken op: 0900-8844 of via Whatsapp via: 06-12207006.