Volledig scherm
© ANP

Vrijwilligers Vogelwaarde helpen migranten in het dorp

VOGELWAARDE - Een groep vrijwilligers in Vogelwaarde is een integratieproject gestart voor de migranten in het dorp. Ze willen de vluchtelingen onder meer helpen met taal, het bieden van vervoer in noodgevallen en ze wegwijs maken bij de clubs en andere dorpsactiviteiten.

In Vogelwaarde wonen nu ongeveer 35 vluchtelingen. Het zijn statushouders met een (voorlopige) verblijfsvergunning uit onder meer Syrië en Eritrea. Dorpsraadslid Ron de Kort is de aanjager van het project. "We hebben gezien dat in Lamswaarde en Clinge al dergelijke projecten lopen en dat gaat daar heel goed. Wij willen graag aanhaken, op onze eigen manier en niet wachten tot de gemeente met initiatieven komt."

Momenteel wordt geïnventariseerd waar de migranten wonen, wat hun taalniveau is en waar ze zelf behoefte aan hebben. "Het is niet de bedoeling dat we ze gaan verwennen, maar gewoon helpen waar het kan en nodig is. Onze werkgroep bestaat nu uit vijf vrijwilligers. We hopen dat zich nog meer mensen aanmelden die de migranten wat kunnen bieden."

Voor het project is inmiddels subsidie aangevraagd bij het Oranjefonds.