Volledig scherm
© Thinkstock

Vrijspraak van seksueel misbruik voor oppasopa uit Koewacht

MIDDELBURG - De 69-jarige O. van W. uit Koewacht, die zich van juli 2016 tot en met juli 2017 aan zijn kleindochter zou hebben vergrepen, is daarvoor vandaag door de Middelburgse rechtbank vrijgesproken.

Er was een gevangenisstraf van een jaar waarvan de helft voorwaardelijk tegen hem geëist. De eis tot schadevergoeding van ruim 10.000 euro schadevergoeding werd door die vrijspraak dan ook niet ontvankelijk verklaard.

De rechtbank oordeelde dat de verklaringen van het meisje alleen niet voldoende zijn om tot een veroordeling te komen en dat er onvoldoende steunbewijs is. Zo is de verklaring van onder andere haar moeder ‘van horen zeggen’. Dat hij met het meisje in de tuin had gekampeerd zegt volgens de rechtbank niets over het plegen van ontucht. Ook waren er geen getuigen die het verhaal van het meisje konden bevestigen.

Van W. was de oppasopa van het meisje. Twee keer per week, twee jaar lang paste hij op zijn kleindochter en haar broertje; als zij alleen waren zou hij over haar borsten en tussen haar benen hebben gewreven. Tijdens de behandeling van de zaak ontkende Van W. alles.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement