Volledig scherm
© Thinkstock

Vragenlijst 'tweede woningen' in Sluis ruim 900 keer ingevuld

OOSTBURG - De enquête over de gevolgen van het afschaffen van de tweede woningverordening in de gemeente Sluis is 916 keer ingevuld. De uitslagen worden gebruikt bij een evaluatie van het afschaffen van een verbod op tweede woningen, dat Sluis drie jaar geleden invoerde. De vragenlijst werd half september huis-aan-huis verspreid en kon zowel digitaal als schriftelijk ingevuld worden.

Niet verrassend werd de enquête het meest ingevuld in dorpen waar 'tweede woningen' als een serieus probleem voor de leefbaarheid worden gezien: Retranchement (13,5 procent), Zuidzande, Cadzand en Groede (rond 7 procent). De percentages slaan op het aantal inwoners dat de lijst invulde: het aantal huishoudens ligt dus hoger.

De enquête is onderdeel van een breed onderzoek, dat momenteel wordt uitgevoerd door ZB- Planbureau. De gemeenteraad krijgt de resultaten eind dit jaar en kan er dan beleid op baseren.

Overigens zijn de dorpsraden van met name Zuidzande, Cadzand en Groede erg kritisch over de manier waarop het onderzoek wordt uitgevoerd. Volgens hen wordt er slecht over gecommuniceerd en zijn de dorpsraden te weinig betrokken bij het thema. Wethouder Peter Ploegaert beloofde inmiddels beterschap.