Volledig scherm
© Thinkstock

Voyeur krijgt taakstraf voor begluren vriendin en zus

AARDENBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de 30-jarige L. de L.C. uit Eindhoven een taakstraf van 160 uur in plaats van de geëiste 120 uur opgelegd. De rechtbank is van oordeel dat de eis geen recht doet aan de ernst van zijn gedragingen. De L.C. werd ervan verdacht in de periode tussen juli 2012 en september 2014 in Aardenburg regelmatig zowel zijn vriendin als haar zus te hebben bespied terwijl zij onder de douche stonden, het bad in gingen of zich uitkleedden.

Om dat mogelijk te maken had hij zijn mobieltje stiekem en moeilijk te ontdekken in de badkamer geïnstalleerd. Uiteindelijk werd zijn voyeurisme ontdekt en deed zijn aanstaande schoonzus aangifte.

Door het stof

Tijdens de behandeling van de zaak ging De L. C. diep door het stof en verklaarde hij absoluut niet te weten wat hem bezielde. Ook maakte hij duidelijk dat hij bij het oplopen van een strafblad ernstig vreesde voor de gevolgen voor zijn verdere toekomst . In haar vonnis hield de rechtbank overigens rekening met de - volgens de rechtbank - oprechte spijt die De L. C. heeft betuigd.