Volledig scherm
PREMIUM
Na de brand in het lokale café is De Schuur de nieuwe plek om elkaar te ontmoeten. Op maandagavond kun je er naartoe om bij te kletsen, een biertje te drinken of een kaartje te leggen. © AnneHana.com

Voortaan naar De Schuur voor de laatste dorpsroddels

HENGSTDIJK – Na het afbranden van het dorpscafé, eind 2018, bleef Hengstdijk verstoken van een ontmoetingsplaats waar naast een drankje ook de laatste dorpsnieuwtjes werden uitgewisseld. Dorpscentrum De Schuur vangt dit gemis op. 

De Schuur zet nu elke maandagavond en elke derde vrijdagavond van de maand de deur open. Daar is behoefte aan, sinds 't Jagershuis afbrandde:  ,,Diverse dorpelingen hebben de loop naar De Schuur al gevonden”, zegt bestuurslid Ko Leenknegt (70) van het dorpscentrum. ,,Het draagt een stukje bij aan de leefbaarheid in het dorp. Zomaar gezellig bijkletsen aan de bar onder het genot van een drankje of een kaartje leggen.” 

Quote

De Schuur draagt een stukje bij aan de leefbaar­heid in het dorp

Ko Leenknegt, Bestuurslid dorpscentrum

Een jaar geleden is de ontmoetingsruimte flink opgeknapt. Een kapotte koelkast was de aanleiding om bij het Oranjefonds aan te kloppen voor een nieuw exemplaar. Toen vanuit het fonds de vraag kwam of er nog wat nodig was, ging het balletje rollen.  Leenknegt: ,,Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. De ontmoetingsruimte kon best een make-over gebruiken. Met verder financiële hulp van de gemeente, onze eigen stichting en handige handjes van vrijwilligers is er heel wat werk verzet. Het resultaat met een nieuwe bar, tafels, stoelen, barkrukken en wat schilderwerk mag er zijn.”