Volledig scherm
Rapenburg, nu nog de doorgaande weg in Vogelwaarde richting Hengstdijk en Kloosterzande, archieffoto. © Camile Schelstraete

Vogelwaarde moet nog ‘even’ wachten op randweg

VOGELWAARDE - Een randweg aan de oostkant van Vogelwaarde is de beste oplossing om de drukke woonstraat Rapenburg te ontlasten. Maar dat deze er komt zal nog wel even op zich laten wachten.

Op Rapenburg, dé weg door Vogelwaarde richting Hengstdijk en Kloosterzande, kan het behoorlijk druk zijn. Ook wordt er nogal eens te hard gereden, ondanks wegversmallingen. Een randweg is dé oplossing. De aan Rapenburg gelegen hoefijzerfabriek Kerckhaert kan daar ook van profiteren. Het bedrijf wordt beter bereikbaar en kan uitbreiden.

Voordat bewoners van Rapenburg verlost zijn van de verkeersdrukte, zal evenwel nog veel water door de Schelde stromen. In de onlangs gepubliceerde financiële najaarsnota van de gemeente Hulst staat onverbloemd dat de procedure tot wijziging van het bestemmingsplan ‘vooralsnog loopt tot ongeveer juli 2020'. Grondverwerving en bouwvoorbereidingen kunnen daarna pas beginnen.

De planning lijkt nog vrij optimistisch, want die hangt af van eventuele bezwaarmakers. Geld is er al wel, van de gemeente Hulst en uit een Europese pot. De kosten zijn eerder geraamd op ruim 2,6 miljoen euro.