Volledig scherm
Voetbalvereniging Breskens krijgt 3000 euro van de gemeente Sluis voor een pannakooi.

Voetbalvereniging Breskens krijgt 3000 euro voor pannakooi

SLUIS - Voetbalvereniging Breskens krijgt tóch geld van de gemeente Sluis voor een pannakooi. Daar mag iedereen gebruik van maken.

De club krijgt 3000 euro voor een voetbalkooi, deelde wethouder Chris van de Vijver deze week mee aan de gemeenteraad. Dat kwam als een verrassing, omdat het college in september liet weten dat een pannakooi op het sportpark haalbaar is, maar dat de gemeente Sluis er niet aan mee betaalt.

Dat antwoordden burgemeester en wethouders destijds op vragen van SP. De fractie sprong in op de wens van de voetbalclub voor zo'n voorziening. De klusploeg van Breskens wilde helpen met het plaatsen van een voetbalkooi en de club wilde zelf ook een deel van het geld inzamelen. De totale kosten worden geschat op 6000 euro.  Gemeentelijke subsidie zat er aanvankelijk niet in, omdat die alleen bedoeld is voor activiteiten. Wel zou Sluis met de club meedenken. Dat pakte uiteindelijk positief uit voor de club: Sluis stelt tóch geld beschikbaar met als voorwaarde dat iedereen er gebruik van mag maken en het onderhoud voor de club is.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement