Volledig scherm
Ouderenzorginstelling Rozenoord in Sluis. © Google Streetview

Vlaamse studenten nemen zorgafdeling in Sluis over

SLUIS - Vlaamse studenten volgen voor het eerst een stage in de zorg over de grens, bij ouderenzorginstelling Rozenoord van ZorgSaam in Sluis.

Een kleine twee jaar voorbereiding is eraan vooraf gegaan, vertelt Aïcha Ait Bari van het Sectorbureau Grensarbeid. Vlaamse en Nederlandse zorgopleidingen verschillen nogal van elkaar. Studenten mogen bijvoorbeeld niet altijd dezelfde handelingen verrichten. Deze barrières moesten eerst worden geslecht.

De zorg kampt aan weerszijden van de grens met personeelstekort. Het doel van het in gang gezette project is jongeren te binden aan de streek. ,,Wij willen laten zien welke kansen er in Nederland zijn en in Vlaanderen”, geeft Aïcha aan. ,,We hopen dat jongeren daarop besluiten te blijven.”

Zeven Vlaamse studenten van het ZoWe in Brugge werken acht weken in Rozenoord op een afdeling met twintig bewoners. Een tweede project zit in de pen voor De Blaauwe Hoeve in Hulst waar studenten van het Vesaliusinstituut uit Sint-Niklaas aan de slag gaan. Vervolgens zullen Nederlandse studenten in Vlaanderen stage lopen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement