Uitreiking van de laatste wimpel voor beste garnalen in 2019 in Breskens aan de familie Van der Endt uit Yerseke, helemaal rechts voorzitter Jaap Hennekij van de Raad van Commissarissen van de Holding Zeeuwse Visveilingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitreiking van de laatste wimpel voor beste garnalen in 2019 in Breskens aan de familie Van der Endt uit Yerseke, helemaal rechts voorzitter Jaap Hennekij van de Raad van Commissarissen van de Holding Zeeuwse Visveilingen. © Peter Nicolai

Visveiling is bereid toeristische vismijn in Breskens te faciliteren

BRESKENS - Met de sluiting van de vismijn in Breskens hoeft de visserijbeleving niet te verdwijnen. Breskens kan een toeristische visafslag houden, waarbij de Holding Zeeuwse Visveilingen - met nu nog vestigingen in Vlissingen en Breskens - de helpende hand wil bieden.

 1. Met de visserij verdwijnt de ziel uit Breskens
  PREMIUM
  REPORTAGE

  Met de visserij verdwijnt de ziel uit Breskens

  Het zat eraan te komen. Met de visserij in Breskens gaat het al jarenlang niet best. Nog slechts één professionele visser met een BR-nummer (waarbij BR staat voor Breskens) is er actief. Het slotakkoord wordt de verwachte sluiting van de vismijn. ,,De ziel verdwijnt uit het dorp”, zegt de ene visser. Een ander is heel wat minder sentimenteel. ,,Als er maar iets van de visserijcultuur overblijft.” Hoe dan ook, Breskens zal straks Breskens niet meer zijn.
 2. Huisvesting arbeidsmigranten op Marina Beach bij Hoek blijft verboden, tegenslag voor eigenaar en beoogd koper
  PREMIUM

  Huisves­ting arbeidsmi­gran­ten op Marina Beach bij Hoek blijft verboden, tegenslag voor eigenaar en beoogd koper

  HOEK - De huisvesting van arbeidsmigranten op vakantiepark Marina Beach bij Hoek blijft verboden. De Oostappen Groep, eigenaar van het recreatiecentrum, heeft een rechtszaak daarover tegen de gemeente Terneuzen verloren. Dit betekent een flinke tegenslag voor Oostappen en beoogd koper van Marina Beach, het in Axel gevestigde bedrijf Braakmaneiland Projectontwikkeling BV.
 1. Eeuw oude Middelburgse Seisklok krijgt opknapbeurt
  Play

  Eeuw oude Middelburg­se Seisklok krijgt opknap­beurt

 2. Dokbrug open, versleten Koningsbrug weg
  Play

  Dokbrug open, versleten Konings­brug weg