In fase 5 van Plan Veerhaven komen er zitbalkons met zicht op zee. Waterschap Scheldestromen wil toch iets meer details weten over de betonnen constructies.
Volledig scherm
In fase 5 van Plan Veerhaven komen er zitbalkons met zicht op zee. Waterschap Scheldestromen wil toch iets meer details weten over de betonnen constructies. © VG

Vijfde fase Plan Veerhaven loopt uit

TERNEUZEN - De vijfde fase van Plan Veerhaven loopt zeker een maand vertraging op. Waterschap Scheldestromen heeft nog vragen over de betonnen zitgelegenheden die op de dijk komen.

De kloeke betonnen constructies op de dijk vormen een in het oog springend onderdeel van de vijfde fase van Plan Veerhaven; het meerjarenplan dat als doel heeft de Terneuzense kust op te leuken, meer volk te trekken en het verblijf prettiger te maken. Een van de trekkers: de betonnen balkons waar mensen kunnen zitten, hangen, liggen met uitzicht op de Westerschelde.

De vergunningsaanvraag om met fase vijf te kunnen beginnen werd door de gemeente ingetrokken. Aanleiding bleek het feit dat Waterschap Scheldestromen nog een aantal vragen heeft over de betonnen constructies.

Details

Volgens een woordvoerder van het waterschap moet de gemeente Terneuzen nog op een aantal details van de betonnen elementen toelichting geven. ,,Het betreft tenslotte de zeewering en wij zijn als waterschap verantwoordelijk voor de veiligheid van de bevolking. Vandaar dat wij graag over alle nodige gegevens willen beschikken om te weten of de constructie veilig is en de zeewering niet aantast.”

De gemeente Terneuzen laat via woordvoerder Saskia de Vries weten dat de vragen die het waterschap had inmiddels door de gemeente zijn beantwoord. ,,Binnenkort plannen we een overleg in om duidelijkheid te krijgen van het waterschap of zij kunnen instemmen met de plannen.”

De onduidelijkheid zal wel als gevolg hebben dat Fase V een achterstand oploopt. ,,We lopen minimaal een maand vertraging op”, meent de gemeentewoordvoerder.