Volledig scherm
© Thinkstock

Vijf partijen stemmen tegen begroting in Terneuzen

TERNEUZEN - Terneuzen doet het financieel niet slecht, toch stemden vijf oppositiepartijen tegen de ontwerpbegroting 2017. D66'er Peter de Kraker bracht het felst zijn tegenstem onder woorden.

Hij verwees naar een recent overzicht in deze krant waaruit bleek dat de lokale lasten in Terneuzen sinds 2006 met 65 procent zijn gestegen. Volgens hem past het daarom niet volgend jaar de tarieven opnieuw met drie procent te verhogen.

Hoewel de VVD ook tegenstemde, was fractievoorzitter Michiel Groeneveld een stuk milder. Hij prees het college van B en W dat er 'eindelijk' wat wordt gedaan aan de relatief hoge schuldenpositie van Terneuzen.

55Terneuzen steunde met oppositiepartijen SGP en Provinciaal Belang Zeeland (evenals collegepartijen TOP/Gemeentebelangen, CDA en PvdA) de begroting 2017. "We komen 166.000 euro tekort op een begroting van 146 miljoen euro", redeneerde 55Terneuzenvoorman Cees Freeke, "dat is toch helemaal niks."

Veel nieuw beleid zit er niet in, of het moet de aanleg van kunstgras zijn voor korfbalclub Luctor en nieuwe banen voor tennisclub Animo. Een poging van de oppositie een ander kunst- en cultuurbeleid op te zetten mislukte. Wethouder Frank Deij vindt het daarvoor te vroeg. Hij won.