Volledig scherm
Jan-Frans Mulder (links) reikte lintjes uit aan de jubilerende brandweerlieden vlnr Vincent Lambert, Emiel Wentzler, Kim Boswinkel, Ronald de Nijs en Frank Cornelissens © Camile Schelstraete

Vijf Hulster brandweerkanjers onderscheiden

HULST - Tijdens de jaarlijkse bindingsavond van de brandweerposten Vogelwaarde, Hulst en Kloosterzande zijn zaterdagavond vijf spuitgasten benoemd tot lid in de Orde van Oranje -Nassau. 

Burgemeester Jan-Frans Mulder reikte in het Hulster partycentrum Spoor 011 de lintjes uit aan Kim Boswinkel (40), Frank Cornelissens (50), Ronald de Nijs (50), Vincent Lambert (56) en Emiel Wentzler (60). Mulder: ,,Net als alle brandweerlieden kanjers die zich met hart en ziel inzetten voor het werk van de vrijwillige brandweer.”

Wentzler van de post Hulst rukt bij het kraaien van de rode haan inmiddels al 39 jaar uit. ,,Op naar de veertig”, moedigde Mulder hem aan. In het verleden hield het vrijwilligerswerk voor spuitgasten bij 55 jaar op. Nu mogen ze doorgaan zolang de ambitie blijft en ze de fysieke testen met goed gevolg afleggen.

Bierkenner

Mulder stipte van alle nieuwe lintjesdragers nog wat extra talenten aan die ze in de kazernes etaleren. Zo heeft Wentzler een passie voor speciale bieren. Een echte zytholoog die deze kennis ook op feestjes deelt met zijn collega's. Vincent Lambert, 32 jaar brandweerman, en Ronald de Nijs, 25 jaar spuitgast, verdienen weer extra sporen als bestuursleden van personeelsvereniging Spuit Elf. Kim Boswinkel, 20 jaar lid, staat bekend als een veelzijdig, kleurrijk persoon die met zijn aanstekelijke lach de o zo belangrijke vrolijkheid in het korps houdt. En Frank Cornelissens is al jaren een kei in de organisatie van wedstrijden. 

Naast de lintjes reikte de Hulster burgervader voor bewezen diensten nog de nodige diploma’s, onderscheidingen en oorkondes uit.