Volledig scherm
© Frans Bosscha

Vier schippers met motorproblemen bij Breskens

BRESKENS - De Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM) in Breskens is zaterdag vier keer uitgerukt voor schippers in nood. Een zeiljacht, een sportvisboot, een kreeftenvisser en een motorkruiser kwamen in de problemen.


Zeiljacht
Twee zeilers waren zaterdagavond onderweg van Hellevoetsluis naar Breskens, maar hun motor doet het niet. Daardoor kan het zeiljacht niet veilig de jachthaven in Breskens binnenvaren. De KRNM wist het zeiljacht veilig af te meren.

Sportvisboot
De schipper van een sportvisboot vlakbij de grens met België meldde zaterdagmiddag dat hij een motorstoring had. De reddingboot van de KNRM heeft het sportvisbootje opgehaald en terug naar de haven in Breskens gesleept.

Kreeftenvisser
Een kreeftenvisser kwam zaterdagmiddag in de problemen op de Westerschelde vlakbij de Schone Waardin. De accu van de boot was kapot, waardoor de motor niet meer wilde starten. De kreeftenvisser had zijn anker uitgegooid, om niet met de stroming meegevoerd te worden. De KNRM heeft de vissersboot naar de Poseidonsteiger in de Buitenhaven van Vlissingen gesleept.

Motorkruiser
Een motorkruiser vroeg zaterdagochtend met spoed assistentie. Het jacht lag aan de de ingang van druk vaarwater langs de Hoofdplaat vlakbij Breskens, maar kon daar niet meer wegvaren. Zowel de KNRM Breskens als een schip van Rijkswaterstaat snelden naar het jacht om assistentie te verlenen. Dat bleek uiteindelijk niet nodig te zijn, want de motorproblemen werden alweer opgelost voordat de KNRM Breskens of Rijkswaterstaat dichtbij genoeg waren gekomen.