Volledig scherm
© Politieteam Zeeuws-Vlaanderen

Vier arrestaties in uitgaansgebied Axel

AXEL - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag stevig ingegrepen in het uitgaansgebied in het centrum van Axel, omdat het daar al een tijdje onrustig is. In totaal vier mensen zijn aangehouden.

Eén man die met een bierglas op straat liep, wat verboden is, weigerde de politie elke medewerking toen hij werd bekeurd. Een andere man plaste buiten en bleek geen identificatiebewijs bij zich te hebben. Hij wilde eveneens niet meewerken, waarop hij is gearresteerd. Dat is verder met twee andere ‘uitgaanders’ gebeurd, omdat zij de politie beledigden.

Voorts zijn vier bekeuringen uitgedeeld voor wildplassen, één voor onnodig claxonneren en verschillende andere boetes voor, aldus de politie, 'kleinere vergrijpen'. Twee automobilisten bleken bovendien zoveel gedronken te hebben dat ze hun rijbewijs konden inleveren.

Terneuzenaren

Volgens de politie reageerde het publiek over het algemeen goed op de extra controles, omdat het de laatste tijd in het weekend, zeker van zaterdag op zondag, nogal onrustig is in het centrum van Axel. Veel Terneuzenaren trekken naar Axel.

Dieptepunt was een schietpartij in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 augustus op de Markt in Axel, waarbij één Terneuzenaar gewond raakte. De drie verdachten uit Terneuzen zitten nog altijd vast.