Wereldrecordpoging 'droog roeien' vorig jaar op festival De Ballade. Ondanks harde woorden van Maikel Harte durfden bezoekers van De Ballade nog te blijven staan.
Volledig scherm
Wereldrecordpoging 'droog roeien' vorig jaar op festival De Ballade. Ondanks harde woorden van Maikel Harte durfden bezoekers van De Ballade nog te blijven staan. © Harmen Van Der Werf

Vette knipoog in discussie marinierskazerne, wereldrecordpoging ‘er mee je marinepet nao hooi’n’ op festival De Ballade

TERNEUZEN - Een nieuw wereldrecord moet worden gevestigd op het driedaagse Terneuzense festival De Ballade: Er mee je marinepet nao hooi’n. Het is bedoeld als een vette knipoog in de discussie over het afblazen van de marinierskazerne in Vlissingen.

,,Als er dan toch een paar duizend Zeeuwen bij elkaar zijn, dan mogen we best nog wel eens van onze neus maken, omdat ons de marinierskazerne door diezelfde neus is geboord”, kondigt de organisatie van De Ballade de recordpoging op Facebook aan. Als het lukt gaat de oorkonde naar staatssecretaris Barbara Visser van Defensie en naar Nieuw Milligen op de Veluwe, waar de kazerne nu gepland is.

De recordpoging is de eerste festivaldag, vrijdag 3 juli om 22.00 uur onder leiding van frontman Maikel Harte van feestband Lamaketta’s. Marinepetten liggen klaar. Vorig jaar is voor het eerst geprobeerd op De Ballade een wereldrecord te vestigen, droog roeien. Dat mislukte. Niet was na te gaan hoeveel mensen meededen. Harte liet daarna weten weinig heil te zien in nog zo’n zelfde act. Hij is daar dus teruggekomen.

Belgische mariniers

Eerder mengde de organisatie van De Ballade zich al in marinierskazerne-discussie. Een filmpje verscheen op internet, waarin Belgische mariniers voorbij marcheren en laten weten op het festivalterrein Kopje van Kanada aan de Westerschelde een kazerne te willen bouwen. Op de vraag of ze niet bang zijn voor een conflict met hun Nederlandse collega’s, kwam het antwoord: ‘Die komen toch niet!’

Aankondiging nieuwe wereldrecordpoging.
Volledig scherm
Aankondiging nieuwe wereldrecordpoging. © Facebook De Ballade.