Tijdens de Vestingdagen werden op de Keldermanspoort veldslagen nagespeeld.
Volledig scherm
Tijdens de Vestingdagen werden op de Keldermanspoort veldslagen nagespeeld. © Camile Schelstraete

Vestingdagen Hulst herleven op grote doek in pop-up bios Koning van Engeland

HULST - Niets meer historisch aan de Vestingfeesten in Hulst? Niet helemaal, want pop-up bioscoop Koning van Engeland in de Steenstraat vertoont zaterdag en zondag oude filmbeelden van de Vestingdagen. 

De beelden zijn gemaakt door filmmaker Emiel Saman uit Hulst. Hij filmde in de periode 2012-2014 de Vestingdagen, die sinds vorig jaar door het leven gaan als de Vestingfeesten. ,,De historische aankleding is er niet meer, maar wij brengen die een beetje terug. Twee lakeien lopen door Hulst om mensen naar de film te lokken", zegt Perry Mulder, programmeur van de Koning van Engeland. De pop-up vertoont een compilatie van drie jaar Vestingdagen. De film duurt ongeveer tien minuten en draait ieder halfuur. Entree kost niets, kinderen krijgen een bakje popcorn.

De Vestingfeesten in Hulst veranderden vorig jaar rigoureus. De focus verschoof naar muziek, het historische programma verdween. Heel wat Hulstenaren vonden dat jammer, al verstomde dat geluid bij het enthousiasme over de nieuwe opzet. Zo trokken de optredens van onder andere Frans Duijts en Samantha Steenwijk op de Grote Markt zo'n 1.500 bezoekers.

The Abba Tribute

Dit jaar is de hoop gevestigd op René Schuurmans (20.00 uur) en The Abba Tribute (22.30 uur). Zij treden zaterdagavond op in een grote feesttent op de Grote Markt. Het feest begint echter al op vrijdag. Vanaf 20.00 uur spelen onder meer Hunterstreet, Mickey-V, Cabin Crew en DJ T-Go. Tijdens de Verrückte Stunde wordt de polonaise ingezet. Zondag treedt om 13.45 uur orkest The Young Ones op met Belle Perez op de Grote Markt. 

Het hele programma: vestingfeestenhulst.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement