De weekmarkt in de Terneuzense binnenstad.
Volledig scherm
De weekmarkt in de Terneuzense binnenstad. © Boaz Timmermans

Verzelfstandiging moet Terneuzense weekmarkten een oppepper geven

TERNEUZEN - Het is een trend in de wereld van de weekmarkten, dat marktkooplui zelf de organisatie op zich nemen. Terneuzen sluit zich daar mogelijk bij aan.

Tot nu toe regelt de gemeente de weekmarkten in Axel, Sas van Gent, in de Terneuzense binnenstad en bij winkelcentrum Zuidpolder in Terneuzen. Ze hebben te maken met een teruglopend aantal bezoekers.  ,,Een kans om die ontwikkeling te keren is de markten te verzelfstandigen", stelt wethouder Jack Begijn. ,,Elders in het land werkt dat goed.”

Een onderzoek moet uitwijzen of verzelfstandiging ook in Terneuzen kansrijk is en op steun kan rekenen. De Centrale Vereniging voor Ambulante Handel (CVAH) heeft een werkgroep opgericht met marktkooplui. Wim Wiefkers van de CVAH is hoopvol. Een stichting kan de markten goedkoper regelen, waarmee geld vrijkomt voor meer promotie. Ondernemers die het lastig hebben en dreigen te verdwijnen, zoals kledingverkopers, kunnen lagere tarieven worden geboden. ,,Een stichting kan dat gemakkelijker regelen", aldus Wiefkers, ,,en zo hou je een complete markt.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement