Volledig scherm
Containerpark nog bij het parkeerterrein van de AH in Sas van Gent. © Harmen Van Der Werf

Verzamelcontainers verkassen in Sas van Gent om vuilstort tegen te gaan

SAS VAN GENT - De verzamelcontainers voor kleding en glas in Sas van Gent verkassen 20 februari van het parkeerterrein bij de Albert Heijn naar het Suikerplein.

Met de maatregel hoopt de gemeente Terneuzen te bereiken dat er minder vuil, met name zakken met afgedankt plastic, bij de containers worden achtergelaten. Na verwijdering van de verzamelcontainers voor plastic afval begin dit jaar, leek het containerparkje bij de AH in de weekenden wel op een openbare vuilstortplaats. 

Bezoekers van de AH, naar verluidt vooral Belgen die gewend waren daar hun plastic achter te laten, bleven dat doen. Terneuzen haalde de verzamelcontainers voor plastic weg, omdat dit afval sinds 1 januari weer in de grijze huiscontainer mag bij het restafval. Scheiding vindt voortaan plaats in een speciale installatie van de Rotterdamse afvalverwerker AVR.

Tijdens de vergadering van de stadsraad Sas van Gent maandagavond klonk geen gejuich bij bekendmaking van de verhuizing naar het Suikerplein. ,,Wordt het een nog grotere rommel", voorspelde een bezoekster. Het Suikerplein ligt in elk geval wel verder af van plekken waar winkelend publiek komt.