Volledig scherm
Tragel liet onder meer nieuwbouw plegen om aan de eisen van de inspectie te voldoen. © Camile Schelstraete

Verscherpt toezicht Tragel opgeheven

CLINGE - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) heeft het verscherpt toezicht op Stichting Tragel Zorg, locatie Hoevedreef 7 in Clinge opgeheven. Tekortkomingen zijn grotendeels opgelost, heeft de inspectie vrijdag gemeld.

Op Hoevedreef 7 verleent Tragel zorg aan cliënten met een lichte tot zeer ernstige verstandelijke beperking. De inspectie zag eerder dat de organisatie en kwaliteit van de zorg onvoldoende voldeden aan de normen. De zorg was onder meer onvoldoende persoonsgericht. Ook was het gebouw ongeschikt.

De cliënten van de Hoevedreef zijn verhuisd naar een nieuw gebouw. Ook heeft Tragel verbeteringen doorgevoerd in de organisatie en kwaliteit van de zorg.

De inspectie heeft Tragel gevraagd om de verbeteringen ook door te voeren op andere locaties. Twee locaties naast de Hoevedreef zijn nog bezocht. Bij alle bezoeken zag de inspectie dat Tragel hard heeft gewerkt om de zorg op een hoger niveau te tillen. Wel is op enkele punten extra aandacht nodig. De inspectie geeft aan de vinger aan de pols te houden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement