Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Peter Nicolai

Veroorzaker fataal ongeval krijgt taakstraf en rijontzegging

MIDDELBURG - Voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval heeft de rechtbank in Middelburg maandag de 43-jarige vrachtwagenchauffeur R. K. uit Nietkowiche (Polen) conform de eis een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van anderhalf jaar opgelegd. Het ongeval kostte destijds een ouder echtpaar (hij 85 en zij 84) uit Oostburg het leven.

K. reed op 30 september vorig jaar bij Hoek met zijn trekker met oplegger over de Westerscheldetunnelweg (N62) toen hij plotseling een stilstaande personenauto op zijn weghelft ontdekte. De vrachtwagen knalde vol op de personenauto en beide wagens vlogen in brand. Ettelijke meters kwamen de wagens pas tot stilstand.

Onderzoek

Volgens de verklaringen van K. had hij kort daarvoor in zijn spiegels gekeken en doemde de personenwagen plotseling voor hem op. Onderzoek toonde echter aan dat K. zeker 350 meter vóór het fatale ongeval de auto had moeten zien. Ook had K. geen enkele poging gedaan om na het zien van de auto uit te wijken. Als gevolg van het ongeval heeft K. zijn bedrijf moeten sluiten en heeft hij zich onder behandeling van een psycholoog gesteld.