Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Verkoop De Sluiswachter in Terneuzen gaat als een speer

TERNEUZEN - Aan de Kennedylaan in Terneuzen worden in hoog tempo de contouren van het woon- en winkelcomplex De Sluiswachter zichtbaar. Komend voorjaar kan er al gewinkeld worden. Ook op zondag.

,,Het gaat eigenlijk als een speer'', zegt Kees de Regt van aannemer Van der Poel tevreden. ,,Van de 46 appartementen zijn er nog maar vier te koop, en op een aantal daarvan is al een optie genomen. Van de winkelruimtes is tot nu tachtig procent gevuld.'' Wat in de binnenstad van Terneuzen niet lukte, kan wel in het nieuwe winkelhart. Volgens De Regt zijn alle winkels daar voornemens elke zondag open te zijn. ,,Volgens de planning worden deze voor maart 2018 opgeleverd.''

Op het grote parkeerterrein ligt nu nog een grote berg zand die ervoor moet zorgen dat de onderliggende veenlaag voldoende zakt, het betonnen casco is inmiddels al een verdieping hoog en één dezer dagen verrijst de enorme torenkraan op het terrein. Nog dit jaar wordt er begonnen met de bouw van de Carpet Right en de Agri Sneltank en wordt de Kennedylaan zelf aangepakt zodat deze past bij de nieuwe situatie.

Vluchtheuvel

Volgens verkeer- en vervoerambtenaar Peter van de Kerkhove zal de looproute tussen het centrum en de Kennedylaan-West in het verkeersplan opgewaardeerd worden om het nieuwe gebied te promoten. Om het voetgangers makkelijker te maken de Kennedylaan over te steken zal er ook een vluchtheuvel komen.

Het meest in het oog springende gebouw, het acht verdiepingen hoge appartementencomplex, wordt als laatste afgerond. De verwachting is dat in het tweede of derde kwartaal van volgend jaar de appartementen betrokken kunnen worden.