Volledig scherm
© Thinkstock

Verkeersdrukte in Sloelaan en Zeldenrustlaan Terneuzen

TERNEUZEN - De Vlietstraat, Sloelaan en Zeldenrustlaan in Terneuzen zijn niet ingericht op het massaverkeer dat er rijdt vanwege verkeerswerkzaamheden.

Een niet aflatende stroom fietsers laveert donderdagochtend in de Sloelaan tussen de auto's door richting het Zeldenrust-Steelantcollege. Af en toe neemt een in het nauw gedrongen fietser noodgedwongen de stoep. Lijnbussen, met vooral scholieren achter de raampjes, rijden af en aan. Ondertussen proberen ouders met hun kinderen het zebrapad bij basisschool De Meerpaal over te steken.

File

Als de stroom auto's collectief moet afremmen, is de chaos compleet. Er ontstaat meteen file bij de kruising Sloelaan-Zeldenrustlaan en aan de andere kant bij de Sloelaan-Rooseveltlaan. De vernieuwing van de rotonde tussen de Guido Gezellestraat en Rooseveltlaan is de oorzaak van de enorme drukte in de wijk, waar veel scholen zijn.

Om tien voor half negen 's ochtends bereikt de drukte de top. Directeur Huub Mangnus van basisschool De Meerpaal komt, met reflecterende jas en bijbehorend 'spiegelei', naar buiten om zijn leerlingen veilig over te laten steken. "Het was hier de laatste tijd al drukker dan normaal vanwege de werkzaamheden", zegt hij, "maar sinds deze week is het écht druk."

Omleidingsroute

Voor het werk aan de rotonde moet telkens een andere 'arm' dicht. Sinds deze week zorgt de laatste fase voor extra verkeer in de Sloelaan. De gemeente Terneuzen heeft automobilisten opgeroepen de omleidingsroute via de Haarmanweg te nemen.

De werkzaamheden aan de rotonde zijn naar verwachting 2 november afgerond.