Volledig scherm

Verkeerscontrole in Hulst: zeven bekeuringen en Belg met harddrugs

HULST - De politie heeft vrijdagavond zeven mensen bekeurd tijdens een verkeerscontrole in Hulst. Een Belg is daarbij opgepakt voor het bezit van harddrugs.

De politie controleerde in totaal 300 voertuigen die via de toegangswegen Hulst binnenkwamen. Agenten deelden bekeuringen uit voor kapotte verlichting en rijden onder invloed. Verder trof de politie bij vier personen softdrugs aan. Die is in beslag genomen en vernietigd.

Een 54-jarige Belg is bekeurd voor het niet-handsfree bellen. Tijdens de controle vond de politie cocaïne, amfetamine en heroïne in zijn auto. Hij is daarop aangehouden. De politie voerde de controle samen uit met de Belgische politie. De controle is opgezet vanwege de toenemende drugsoverlast in het uitgaansgebied. Het doel was inzage te krijgen in het soort bezoekers die uitgaan in Hulst, meldt de politie.

De politie voerde daarnaast 80 blaastesten uit onder jongeren in de binnenstad van Hulst. Daaruit bleek dat een derde al had gedronken voor ze de stad in gingen. Het ging om vrijwillige, preventieve testen in het kader van de actie 'laat ze niet verzuipen'. Met die actie probeert de politie samen met GGD Zeeland de gevaren van alcohol bij jongeren onder de aandacht te brengen.