Het Archeologisch Museum in Aardenburg.
Volledig scherm
Het Archeologisch Museum in Aardenburg. © Mark Neelemans

Verhuizing museum Aardenburg komt dichterbij

AARDENBURG - Ogenschijnlijk gebeurt er niet zoveel, maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan de verhuizing van het archeologisch museum in Aardenburg. Dat zei wethouder Christiane van de Vijver deze week tegen Sluise raadsleden.

Het museum zit nu aan de Marktstraat, maar is verouderd. De gemeente Sluis wil het verplaatsen en een koppeling maken met de monumentale Sint Baafs. Het voormalige pand van hobbyhuis Daansen is daarvoor in beeld. Dat grenst aan de achterzijde aan de tuin van de Sint Baafs. “Dat gebouw huren we nu tot we zeker weten of het plan doorgaat. In dat geval kopen we het”, zegt Van de Vijver. Er wordt overlegd met de vele betrokken groepen, en daarnaast zoekt Sluis naar een ontwerpbureau en een restauratie-atelier.

De gemeente Sluis steekt 250.000 euro in de verhuizing, plus de opbrengst van de verkoop van het voormalig stadhuis op de Markt. Die deal is inmiddels rond. Met dat bedrag is aankoop en renovatie van het pand verzekerd. Voor aanpassing van de collectie is nog eens drie ton nodig. Het VSB-fonds heeft al 75.000 euro toegezegd. “Een bureau helpt ons met een inventarisatie van de fondsen die we kunnen benaderen, en we bekijken ook subsidiemogelijkheden”, geeft Van de Vijver aan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement