Volledig scherm
Het Archeologisch Museum in Aardenburg. © Peter Nicolai

Verhuizing archeologisch museum Aardenburg vertraagd

AARDENBURG – De verhuizing en vernieuwing van het archeologisch museum in Aardenburg loopt vertraging op: er is geen projectleider. Daar hoopt de gemeente Sluis snel verandering in te brengen.

Het is al een tijdje stil rond het project. De Sluise gemeenteraad besloot in 2017 dat het museum verhuist naar een pand aan Markstraat 1. Ook wordt er een verbinding gemaakt met de Sint Baafskerk, die met de tuin aan het pand grenst. 

Er zijn al stappen gezet om dat te bewerkstelligen. De raad stelde eerder 250.000 euro beschikbaar voor de verhuizing, plus de opbrengst van de verkoop van het voormalig stadhuis op de Markt. Om het museum moderner te maken, was drie ton begroot. Dat bedrag moest via subsidies komen. Er is inmiddels 150.000 euro toegezegd door het Europese Ontwikkelingsprogramma Platteland, 75.000 euro door het VSBfonds en het Mondriaanfonds geeft 110.000 euro.

Zoektocht projectleider

In mei of juni zou de planning gepresenteerd worden en in 2020 zou de verbouwing en renovatie beginnen. Dat liep anders, door het vertrek van de projectleider afgelopen voorjaar. Een vervangende projectleider werd gevonden, maar die vertrok in de zomer onverwachts. De zoektocht naar een nieuwe projectleider is volgens de gemeente Sluis moeilijk, door krapte op de arbeidsmarkt. Burgemeester Marga Vermue vertelde afgelopen week aan raadsleden dat er momenteel gesprekken worden gevoerd over invulling van de vacature.

Ondertussen wordt gewerkt aan een nieuwe planning voor het project, laat een gemeentewoordvoerster weten. Sluis hoopt dat er in 2020 alsnog een start kan worden gemaakt met de verbouwing en koppeling met de monumentale kerk.